30 december

Haha inte så konstigt att väckarklockan inte ringe och gjorde att jag hade försovit om inte Oliver hade kommit och tjutit bakom dörren (ibland är det bra att ha en levande väckarklocka), jag hade ställt klockan på 20.45 och inte 08.45. Vaddå förvirrad? Björn lät mig sluta en timme tidigare idag, hade inte haft någon emot att jobba den sista timmen men det var ändå ganska skönt att få komma hem lite tidigare. Har ändå spenderat närmare 24 timmar på Ica de senaste två dagarna. Men det är ändå trist att inte få jobba mer på ett tag. Imorgon bär det av mot Luleå för att bli Porsö-bo på rikigt :) Det finns dock några saker som jag störningsmoment på jobbet:
- Folk som inte kan lägga "pinnen" efter sina grejer så att man drar in de varorna till kunden som var framför i kön.
- De som inte fattar att man inte ser rabatten på displayen och som påpekar det, vilket jag snäll förklarar att alla rabatter syns på kvittot. Kan forsätta med dem som tar fel märke eller inte fattar att visa grejer bara är billigare med ica-kortet.
- De som kommer fem minuter innan vi stänger, älskar er SÅ mycket!
- Folk som inte har pengar på sina förbannade kort. Har hänt mig flera gånger senaste tiden jag suttit i kassan.
- Folk som inte säger "hej" tillbaka, ursäkta mig för att jag försöker vara trevlig

Men det finns såklart grejer som gör en extra glad också:
- alla som tycker att jag är glad och trevlig, försöker alltid vara det  så det är kul att folk uppskattar det :)
- folk som har överseende med att jag ibland klantar till mig
- alla skämt och roliga kommentarer man får höra

Mitt 2009:
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Började jobba på Ica, började plugga på LTU
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag gav några löften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Syster Johanna :) två tjejer på Ica
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Bara Finland :( Illa!
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? mer tid
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 19 augusti (skolan började då) och 11 oktober ( Green Days efterlängatde konsert)
. Vad var din största framgång 2009? Tenta numero uno gick oväntat bra :)
9. Största misstaget? Strulade med fel kille
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? en massa jäkla förkylningar + ev svinis
11. Bästa köpet? biljetten till Green Days konsert
12. Vad spenderade du mest pengar på? skolböcker (Hur tragiskt är inte det?)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Alla nya människor jag lärt känna och givetvis mina "gamla" kompisar
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? When It was good, losing you, 21 guns
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer? varit utomlands, sett nära och kära oftare
17. Vad önskar du att du gjort mindre? impulshandlat
18. Hur tillbringade du julen? hemma i Luppio
19. Blev du kär i år? nja lite halvkär har jag väl varit ;)
20. Favoritprogram på TV? Robin Hood, House, Glee, America's nest top model, How I met your mother
21. Bästa boken du läste i år? Oj svårt att välja en!
22. Största musikaliska upptäckten? Har nog inte gjort någon sådan
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? kommer inte ihåg vad jag önskade mig :S
25. Något du önskade dig men inte fick? brukar önska mig realistiska saker som jag då också får
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Hade en lugn hemmakväll med tåra :)
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? tveksamt faktiskt, men några resor hade ju som sagt inte suttit fel!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? väry svart
29. Vad fick dig att må bra? vänner och familj, alla kvällar på STUK, sommaren i allmänhet
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Billie Joe Armstrong såklart, överraskning eller?
31. Vem saknade du? ingen tror jag, förutom de som det gått lång tid mellan gångerna vi setts
32. De bästa nya människorna du träffade? Sara, Malin, Linda, Andreas, Jens

nära 14 timmar på ica

Skulle egentligen ha haft en kort dag idag, men en av tjejerna har drabbats av magsjuka så då frågade Björn om jag kunde jobba hennes pass till 20.15. Tänkte att det är lika bra att passa på att jobba nu, men nog är jag slut i kroppen och knoppen nu! Men som sagt självvalt så jag ska inte klaga alltför mycket, förutom att jag kommer lukta gammal mandarin i ÅR. Fick slava med en drös lådor fulla med mandariner i nät, varav ungefär hälften i varje påse var dålig och då skulle jag sortera bort dem. Det var hyfsat kladdigt om man säger så :P

Nu ska jag läsa lite och tentaplugga lite. Ha det bra! Imorgon väntar jobb 10-20.15  sen är det färdigjobbat det här året.


Några frågor jag önskar att jag kunde svara ja på:
- Går det bra med tentapluggandet och rapportskrivningen? (Svaret är att jag inte börjar tentaplugget och rapporten är bara klar till cirka 1/3)
- Har du bett alla människor du tycker är jobbiga dra dit pepparn växer?
- Har du slutat bry dig om männsikor som inte är värda ens att du tänker på dem?


Jag om 10 år

Patrik på jobbet gjorde en förutsägelse om hur mitt liv kommer se ut om 10 år, den lyder som följer:
28 december 2019 kommer jag ha man, tre barn, två hundar och köra en volvo v70 kombi. Tänk om det stämmer!! Jag tycker att två ungar är tillräckligt, men man vet ju aldrig :P Fast då får jag sno mig med barnafödandet för jag planerar inte att blir gravid innan jag är färdig sjukgymnast, visserligen är jag det samma år jag fyller 22 men det betyder att jag kommer skaffa ett barn vartannat år efter det. Den som lever får se:)

Luleå förlorade IGEN: När vann de senast? H*lv*t*s, j*vla*, f*cking skit!!!! Usch nu får jag inte bli så upprörd att jag inte kan sova för det ska jag göra alldeles snart.

28 december

Jesus vad trött jag är! Och det är inget mot vad jag kommer att vara när kl ringer 05.45, jag börjar nämligen kl 7 imorgon. Fattar inte riktigt varför då jag ändå bara ska plocka varor hela dagen, men men nu ska vi inte klaga när jag faktiskt har ett jobb att gå till. Men det går inte att sticka under stol med att det ÄR jobbigt, speciellt eftersom jag kommer jobba nio timmar. Nåja kontot blir lyckligt om cirkus fyra veckor i alla fall :)

Nu ska jag läsa lite och kolla något avsnitt av How I met your mother innan jag sussar sött. Det är första gången på evigheter som jag lägger mig så här tidigt, förutom då jag hade svinisen (??) men då vaknade jag också kl 23 och trodde att jag sovit ett dygn i sträck, men det är ju inte ofta jag stiger upp såhär tidigt heller.

Godnatt på er!

plan-spoiling

Nu kör pappa sin jag-vet-bäst-och-försöker-vara-logisk-och-effektiv-stil. Det blir ingen flyttning 29:e utan först på nyårsafton itself. Han menar att det är det smartaste och det kanske stämmer men jag VÄGRAR att städa lägenheten det sista jag gör det här året, så då ska vi alltså hinna med att både flytta och städa ur lägenheten 31:a. Det blir att ligga i! För allt ska vara klart innan kl 23 31 december, punkt slut. Inte för att jag nu vet vad jag ska göra på nyårsafton, vet inte heller om Maarja kommer vara i stan då, men i värsta fall får jag väl crasha in hos någon och hänga med dem. Fast det skulle inte sitta dumt med att fira med Malin och hennes kompisar. Annars får jag fara till Hertsön och fira med mami och Madde :)


aj aj

Gaaah vad jag har ont i hela övre delen av ryggen, misstänker att jag har en miljard muskelknutor där! Vill att Sara kommer tillbaka till Luleå så att hon får massera bort dem. Hon är utbildad massageterapeut, inte illa att vara kompis med en sån ;)

Kom nyss från en promenix med galningen. Väldigt skönt, men det har börjat blåsa så jag ser ut som ett stoppljus i ansiktet. Men innan dess var jag hos Signe och Gösta och varje gång man varit där känns det som att man vuxit en del runt midjan.

Nu ska jag kolla lite på Sveriges match mot Österrike i junior-VM och sen kolla Mission impossible III med papi. Därefter SKA jag faktiskt börja kolla igenom instuderingsfrågorna till antingen respirationen eller näringsfysiologin. Eller om jag nu är riktigt duktig (men med 99,99% säkerhet mest troligt inte) båda två.

Imorgon väntar jobbet igen, 10-18 :) Om jag är riktigt nördig ska jag stiga upp 8.25 och kolla How I met your mother på TV, annars sussar jag ett tag extra

snart nytt år, nya löften

Håller på att klura ut vilka nyårslöften jag ska ge (motivationen tryter för att tentaplugga just nu). Ett är i alla fall att jag ska skärpa mig med pluggandet, visst jag har fått minst g på alla mina uppgifter, men det känns ändå som att jag är så oseriös jämfört med alla andra i klassen. Jag ska också försöka springa minst två gånger i veckan nu i januari och öka på när det blir ljusare och varmare ute, sen ska jag köra minst två combatpass (väldigt lätt att hålla) och gymma minst två gånger i veckan. Så det blir ju en del träning, men det behövs! Jag har satt ihop ett program så att jag får bukt med mina axlar som vill åka fram = inte snygg hållning. Hm vad kan jag mer lova? Parta på men med mindre alkohol låter också vettigt. Inget som kommer hållas dock när STUK öppnar igen för vi planerar att ha vår inflyttningsfest som förfest och sen är det tentaRÖJ. Men efter det då ;)

Så sammanfattningen lyder:
- mer seriös med pluggandet
- ca 6 träningspass i veckan
- fest men med mindre alkohol
- hushålla lite mer med pengarna och faktiskt inse att det går att låna böcker mm istället för att köpa rubbet
- Inte slarva med frukosten och lägg mig i tid så att jag får minst 7 timmars sömn per natt

Sådär, nu jäklar ska jag hålla allt det där också!

27 december

Nu är glada julen slut, slut, slut. Idag är också min sista lediga dag hemma, sen väntar tre dagar av jobb innan jag far tillbaka till stan. Mest troligt blir jag bara där i två-tre dagar innan jag kommer tillbaka hem då min faster med familj kommer.

Har som väntat inte fått så mycket gjort idag, sov till 11 vilket var grymt skönt och sen har jag gjort en smarrig laxröra. Slötittar lite på en repris av MTV Europe music awards och hoppas att de visar Green Day's uppträdande innan jag ska börja laga mat.

Två dagar kvar innan flytten till nya lägenheten :D

shoot

Asch då, tydligen var det idag som simpsons-maratonet gick på 6:an. Grr att jag missade det, men jag är inte bitter, nejdå! Kollade nyss klart filmen med stort F, lika bra som vanligt och nu lyckades jag faktiskt se den där teamsnubben i jeans i en av scenerna. Jag tror jag sett filmen närmare 20 gånger men någon gång måste ju vara den första ;) Aftonbladets läsare har röstat fram Gladiator till 00-talets näst bästa film, endast slagen av Sagan om ringen. Jag satte såklart den som nummer ett, men man kan ju inte få allt här i livet.

Nu försöker jag komma på vad jag vill göra med mitt hår som börjar se förj*vligt ut. Alldeles slitet och trist. Funderar på att klippa någonting i den här stilen:



Men det är så svårt att fixa håret när man tränar då. Men jag är ganska sugen på att skaffa lugg igen, det var ett tag sen sist. Sen ska jag kolla lite How I met your mother och läsa Män som hatar kvinnor. Jag har inte hunnit så långt i boken, men kan redan nu säga att den är ruskigt bra! Idag är det söndag vilket brukar betyda vilodag och det hoppas jag att det blir för mig också, känner att jag börjar bli förkyld, för tusende gången den här hösten, men jag hoppas att det går över tills imorgon så att jag kan fara ut och åka skidor.

jobb 09.30-19.00

Vaknade vid halv 9 helt groggy och borta av att telefonjäkeln ringer, tänkte skita i att svara men det var tur att jag gjorde det för det var Björn som ringe och frågade om jag kunde jobba idag. Liiiite kort varsel och det betydde att jag missade att träffa tjejerna men jag cashade in ca 1200 kr efter skatt på den här dagen och jag har inte råd att tacka nej till det.

Nu ska jag kolla Robinson och sen Gladiator och smaska i mig en massa godis och Ben n' Jerrys: Chunky monkey.

Ha en bra kväll!


trötter

Haha jag tycker det är lite kul, det dröjer två och ett halvt år tills jag är färdig sjukgymnast, men det känns som att jag inte behöver oroa mig för att gå arbetslös. Det finns en massa människor som säger att de har problem med det och det och att jag ska fixa till dem. Får ju hoppas att de är lika positiva efter mina behandlingar också ;)

Imorgon visar 3an Gladiator. Inte illa att två kanaler visar den på tre dagar. Självklart kommer jag sitta bänkad då!

 Usch halvvägs in i Narnia: häxan och lejonet känner jag hur ögonlocken blir tunga som bly. Pappa vart visst också trött för han har gått och lagt sig och det ska jag också göra snart. Plötsligt känns det som att jag är 90 och inte 19. Men men nya tag imorgon i alla fall! Fast jag ska knåpa lite mer på rapporten innan jag kan somna, det var ju trots allt därför jag inte for till hotellet.


min data har återuppstått

Min data är knäpp, så är det bara! Den funkade fint timman innan jag for hem från Luleå, men på kvällen när jag skulle starta den så gick det inte att få igång den. Efter någon timme startade den dock men det stod att inget batteri upptäcktes. Igår stängdes den av av sig själv och gick inte att starta förrän nu. Men nu helt plötsligt så fungerar batteriet igen för den håller som bäst på att laddas just nu. Skumt värre! Jag hoppas bara att datan inte kraschar för jag vill inte förlora alla bilder jag har, måste bränna skivor så fort jag kommer till Luleå! Och jag har inte heller tid med en död data, rapporten ska vara inne snart :S

Brrr det är kallt ute, under -20 så  jag hade helst stannat undr täcket hela dagen, men min granne ska komma och rida Majje en sväng för hon ska hjälpa mig md honom lite då  jag är i Luleå.

Ikväll är det fest på hotellet, men jag håller nog på att tackla av för jag ska sitta hemma och kolla Narnia: häxan och lejonet med pappa och sen skriva rapport :S Men hoppas ni andra har det kul! Jag är ändå så förbannat trött nu, igår satt jag och gäspade hur mycket som helst under middagen och fast jag sovit mer än 10 timmar är jag så groggy ändå.  Jag tror jag sparar mig till ev nyår, men annars till 16 januari då världens bästa STUK öppnar igen :)

peace out people!

julafton :)

Trevlig dag som det brukar den här årstiden ;) Började dagen med att leta de sista julklapparna samtidigt som jag själv köpte en blender för presentkortet från pappa. Hade hoppats på att de skulle ha en från OBH nordica:s chilli-serie, men man kan ju inte få allt. Nu kommer jag i alla fall kunna göra grymma smoothies! Sen kollade jag såklart Kalle Anka och hans vänner. Resten av kvällen har spenderats först hos Stig med en massa smarrig mat och sen kom Elin med familj förbi för julfika. Måste säga att jag är så glad över mina klappar, även om jag inte behövde några ( hatar när folk säger så, men såklart gör jag det ändå själv). Tyvärr är jag våldsamt trött nu så det kommer nog inte hända så mycket mer här ikväll, ska nörda lite serier på datan. Nu har jag fått en lite nyare TV :D så nu kan vi kolla på dvd-filmer. Visserligen tror jag att det "bara" är en 26" men den ska visst ha grym bild så jag klagar inte.

Idag kom jag på den smarta idén att Grapes som bor här i Luppio har kvar en av sina hästar, men de måste ha bort den för att ett av barnen är allergisk. Så då ska jag fråga om jag får låna pållen så att Majje får en kompis igen. Hoppas verkligen att jag får det! Håller tummar och tår för det!

Jag har en galen hund, så är det bara. Han kommer varje morgonen dundrandes som en elefant och skäller för att jag ska öppna dörren om inte pappa släpper in honom. Försöker man då gömma sig under täcket börjar han slita bort det och då sätter jag kudden över huvudet, men han kör bara in nosen som en bulldozer och börjar slicka mig i ansiktet. Eller så krafsar han på huvudet vilket inte är skönt! Så en effektib väckarklocka är han!

Imorgon väntare en skön sovmorgon och sen en massa fixande med djuren och förhoppningsvis lite träning också.


24 december

God jul allesammans :)

slutkörd!

Dagen på Ica har varit rätt och slätt GALEN! Sjukt mycket folk och ungefär 90 % hade ett eller flera paket att ta ut vilket resulterade i att det kändes som att jag inte gjorde något annat än kuta mellan postdisken och paketen på lagret. En kund hade inte fått sin avi så jag fick leta bland alla paket efter det, sen visade det sig att hon hade skrivit en bokstav fel det var därför det stod att den inte hade kommit in, ett annat paket var på fel plats så det tog en evighet att leta rätt på den osv osv. Men även om dagen var jobbig så var den samtidigt väldigt rolig, the Ica-gang är så härligt:) Och jag blir så glad när folk kommer och säger att jag alltid är så glad och trevligt, tack det värmer!

Nu spelar jag bingo, pensionärsvarning x 1000!, jag var ett nummer från att vinna en weekend till Oslo, inte för att jag nu vill resa dit men lite småsurt ändå. Men jag sparar mig till bilarna ;)

Imorgon måste jag fixa pepparkakshuset, hitta en julklapp till mina grannars barnbarn, fixa fika till kvällen, promenixa med Oliver, helst hinna rida Majje och städa lite. Allt detta ska ske innan kl 15 för de timmen som följer är i princip helig!

Såg nyss att tv4 film visar gladiator, fattar inte hur nördig man får vara men oftast när den eller någom annan film jag tycker är bra kollar jag den på TV även om jag har den på dvd. Vad är vitsen med det egentligen?

22 december - rubriktorka!

Inte bidde det några pengar :( men jag är inte bitter, grattis Pauis pappa till presentkorten!

Fick jobba en timme extra idag då jag ryckte in när en av kollegorna fick migrän. Trist för honom, roligare för mig :) Det har varit mycket folk idag igen, men jag tycker ändå inte att det är så superstressigt. Som tur är har ingen bitchat sig alls, skönt för jag fattar verkligen inte vad som är grejen med det! Imorgon väntar jobb 9-19 och sen är jag julledig.

Nu kan jag förresten säga att jag kickar ass på gruppgympa, fick vg av Jenny :) det bugar och bockar jag för. Fick nyss reda på att Emilia Andersson, som är en av ledarna på STiL, kommer köra bodystep imorgon och på juldagen. Funderar på att vara med på juldagen då jag inte hunnit prova stepen på STiL än. Annars ska jag försöka åka lite skidor de dagar jag är ledig.

Imorgon ska jag också ta itu med rapporten och tentaplugget igen, jag var vansinnigt trött igår och idag ska jag somna innan kl 23,punkt slut!

21 december

Blev stoppad av polisen för första gången i mitt liv, har alltid varit lite skraj för det då jag fått för mig att jag kommer köra över foten på polismannen eller liknande. Men det gick smärtfritt, jg behövde bara blåsa och sen kunde jag rulla vidare mot Ica. Jag trodde att jag skulle gå en lugn dag med en massa varuplock, kunde inte haft mer fel. Det första jag hör min chef säga efter godmorgon är: du ska sitta i kassa 1 NU! Hela dagen var superhektisk för det var otroligt mycket folk hela tiden och de tog ju aldrig slut! Kändes som att 90 % av Ötås befolkning besökte affären idag! Nu är jag mer än lovligt trött efter att ha sovit uruselt inatt. Jag har vaknat hur ofta som helst när jag väl lyckades somna, tror det dröjde till efter tre innan det hände :(

Nu ska jag bara läsa lite bloggar och sen sussa sött. Ha en bra kväll! Imorgon är det jobb 8-17 och sen hoppas jag att jag vinner 10 000 i det årliga lotteriet, de skulle komma väl till pass!

Nu har jorden vänt för övrigt :D så nu går vi verkligen mot ljusare tider, inte en dag för sent säger jag.

???

Herregud jag insåg just att HELA DECENNIET lider mot sitt slut, vilken ångest jag får över det. Är det normalt att som 19-åring ha åldersångest? Det känns som att tiden rinner iväg och att jag aldrig kommer hinna med alla saker jag vill få gjort, men samtidigt frågar jag mig varför jag känner så? Är det för att jag kanske känner att jag måste ha fått allt det där gjort innan jag skaffar familj? Och varför tror jag att bildandet av familj betyder att man inte kan fara ut och resa och se alla ställen jag drömt om så länge och varför man inte kan göra annat än jobba och ta hand om familjen?  Känns som att det blev en massa frågetecken i det där stycket. Kan lägga till ett genom att undra varför alla smarta och schyssta killar verkar vara upptagna? Nåja än så länge klagar jag inte alltför mycket på singellivet men det finns vissa andra (Sara, Malin, Linda x2, resten av min familj) som tycker att det är på tiden att jag träffar någon. Och en sak som jag också tycker är konstigt är att det bara är killar som jag verkligen inte är intresserad av som gillar mig. Vad gör jag för fel? Har jag någonsin antytt för dessa att jag vill vara mer än kompis med dem? grubblerier på hög nivå som ni märker!

Nu har jag i alla fall börjat med rapporten, har fått klart sammanfattningen, syftet och halva metoden. Men det jobbiga är ju alla referenser hit och dit och att jag fortfarande inte har hittat lämpliga artiklar. Upptäckte när jag snokade efter vilken titel min ena examinator har (adjunkt är han för övrigt) att han skrivit en artikel/rapport om indiska kvinnors kroppsuppfattning. Blev lite nyfiken på hur man kommer att undersöka en just det och vad syftet var så jag måste leta upp den och läsa den när jag har tid.

Imorgon är det alltså jobb som gäller, galet najs! Ska jobba från 10-18. Jag tycker hellre om att börja tidigare så att man kan sluta tidigare eftersom såna här dagar blir så oeffektiva. Men nu ska vi inte klaga! Trodde att jag hade en dag då jag bara jobbar sju timmar, men det var fel. Mina kortaste dagar jobbar jag just 10-18, resten av´dagarna jobbar jag minst nio timmar. ljuvliga pengar som verkligen behövs! Mina böcker kommer kosta 1500 spänn och då har jag räknat bort boken för 800 kronor + två till som jag ska låna från bibblis. Jäklar vad allt ska kosta pengar!

Nu borde jag egentligen ha somnat för länge sen eftersom jag ska upp om åtta timmar, men som vanligt är jag klarvaken. Nåja det blir väl att kolla några avsnitt how I met your mother.

snart så :)

D-day is approaching, bara fyra dagar kvar till årets bästa dag :) Kommer inte göra något speciellt på julen och visst det är trist att "bara" vara hemma med pappa och farmor (förutom obliagtorisk middag hos farbror Stig) men julen är ändå så härlig i sig, men nästa år hoppas jag att vi firar jul ett helt gäng ihop för det är det allra mysigaste!

Snart ska jag hoppa in i bastun och därefter fara och käka julbord i Kukkola, smarrigt värre! Vet inte riktigt när vi kommer hem, men jag ska försöka fixa ihop pepparkakshuset idag och kanske börja laga lite julgodis också.

Fick igår veta att min faster, hennes man, min kusin och hennes fästman (de förlovade sig nyligen) kommer och hälsar på 2:a januari vilket betyder att jag mest troligt måste fara hem igen efter att ha varit i Luleå i två dagar. Jag har egentligen inte tid eftersom jag då har fullt upp med att fixa lägenheten, skriva rapport ( idag måste jag verkligen börja på den annars får jag ju total panik) och såklart tentaplugga. Jag måste verkligen börja hårdplugga nu så att jag då eventuellt kan komma hem igen.

Idag ska jag också slösa en massa pengar på alla jäkla böcker vi behöver till de kommande kurserna, jag vägrar dock köpa boken som kostar över 800 kr! Den ska jag låna från bibblan, lite kul är det att det står att boken främst är till för sjuksköterskor. Och den handlar om invärters sjukdomar vilket gör att jag tycker att boken känns liiiiite onödig. Sen har vi en annan bok som kostar över 600 men den handlar om smärta och smärtbehandling så den kommer säket bli användbar även i framtiden.

19 december

Tur att jag har en skitvovve som fattat att han kan ställa sig bakom dörren och skälla för att få upp mig, annars hade jag ju sovit bort hela dagen! Masade mig upp till tv:n och kollade lite skidskytte innan jag började julpynta. Sen lagade jag mat, köttfärspaj med broccoli och fetaost som blev supersmarrig :)

Hade planer på att göra ett pepparkakshus idag, men det hinner jag inte nåmer så jag får göra det imorgon eller på måndag. Nu ska jag ta in Majje och sen promska med Oliver med musik i öronen. Har fastnat för Breaking Benjamin, Three days grace och Bullet for my valentine så de går på högvarv just nu, såklart tillsammans med GD, Onerepublic och Lostprophets.

Ha en bra kväll!

home is were your heart is

Så var man hemma, snajsigt värre :D Imorgon, eller idag rättare sagt, väntar skidskytte och skidåkning på tv, pysslande med djuren, en riktigt lång promenad med knubbsälen (aka Oliver) och eventuellt byggande av ett pepparkakshus, får se om jag hinner det imorgon annars gör jag det på söndag. Jo och så ska jag julpynta till 1000 här!!! Pappa har varit slö på den fronten, inte okej! Tyvärr kan vi inte ha en gran iår då alla är sjuka och de luktar tydligen för hemskt på grund av det ;( snyft snyft säger jag då en gran är självklart på julen annars, men nu är det som det är.

Just nu kollar jag Kingdom of heaven, jag är ju annars en sucker för historiska böcker och filmer, men den här faller mig inte riktigt i smaken. Vet faktiskt inte varför, den är inte dålig, men det finns bättre filmer i samma kategori. Funderar på om jag orkar kolla Hajen 3 sen, skräckfilmer verkar komma i 10 nya tappningar och de blir ju bara sämre varje gång. Inte ens ettan i det här fallet var bra, men jag har inte så mycket annat för mig för tillfället.

Höll på att panika ihjäl mig då jag skulle starta datan när jag kom hem och det inte gick, provade säkert tio gånger innan jag gav upp och tänkte att jag inte har tid att vänta på att den ska lagas då jag har en förbaskad rapport att skriva samt en massa tentafrågor som bara finns på datan. Men som tur var löste sig allt. Fattar fortfarande inte vad som var fel, låter orimligt att den blivit så kall under bussresan, men det verkar ju vara enda möjliga anledningen.

bye bye tunis

Fy fan vad äcklad man blir!!! I en match i hockeyallsvenskan får en spelare hjärtstillestånd, men tur för honom så är en av domarna ambulanssjukvårdare så han ger hjärtmassage åt honom, under tiden ropar motståndarnas hejaklack: låt honom dö, låt honom dö! Han klarade sig tack vare domaren, men hur f*n kan man bete sig så mot en annan människa? Vidrigt är ordet!

Nu kan jag nog säga att det mesta är nerpackat, har lite köksgrejer kvar, men de får jag ta då jag kommer och flyttar. Nu ska jag bara packa väskan hem och sen är jag resklar :) Var till skolan en sväng idag för att leta artiklar jag kan använda till träningsrapporten, men det är galet svårt! Så om ni har några bra artiklar om konditionsträning eller styrketräning är det bara att höra av sig, jag börjar få panik över det!!!

Det här det sista inlägget jag skriver från Tunastigen 93, jag är totalt överlycklig över att flytta till docent! 11 dagar kvar så går flyttlasset och den 31 bor jag där på riktigt.

17 december

Ingen mer combat för i år :( men om tre veckor kickar nya programmet igång, det är nog det jobbigaste programmet jag kört hittills. Haha ett tag verkade det nästan som att jag skulle få en privatlektion, jag trodde jag var sen och stressade som ett as men när jag och Jens kom dit var vi först. Till slut trillade det in lite folk så vi blev väl runt en tio pers i alla fall.

Nu håller jag på att packa ner de sista glasen, sen ska jag plocka upp allt skräp från golvet, checka att jag fått med det mesta jag behöver hem och sen kan jag med gott samvete lägga mig. Ska bara fixa lite tvätt också!

IMORGON ÅKER JAG HEM!!!!

kallt *hutter, hutter*

Oh my freaking god vad det är kallt ute! Ungefär -22 här och det som gör mig så glad är att det är ÄNNU kallare hemma :( Men men bara att bita i det sura äpplet, om fem dagar har jordklotet vänt och vi börjar närma oss ljusare tider!

Egentligen har jag inte så mycket mer att packa, det ligger bara en massa småsaker på golvet, men det borde gå ganska fort att packa ihop när jag väl sätter igång. Har bara två timmar på mig innan jag ska knata mot sista combat-passet för iår. Allting idag blir sista gången för den här lägenheten; sista natten, sista måltiden, sista gången jag behöver trampa i en halvtimme innan jag är framme vid STiL ( nästa år tar det bara åtta minuter!!!). Känns lite vemodigt på något sätt. Imorgon är det fyra månader sedan vi flyttade hit och om jag ska sammanfatta de fyra månaderna:
- Jag har ännu inte lärt mig hur man får ner persiennerna i mitt rum och antagligen kommer jag aldrig att lära mig det heller. Jag lyckades heller aldrig få ihop min lampskärm så att den går att hänga i taket, jag gör precis som intstruktioerna men inte fasikes går det ändå
- De dagar jag varit i lägenheten under dagtid har endast berott på sjukdom. Annars var det vanliga att jag kom hem fårn skolan för att käka och sen vända tillbaka för att träna
- badkaret användes endast tre gånger av mig, ska verkligen använda det nya oftare
- micron måste vara den grej jag använt mest förutom sängen
- vi bodde 50 meter från en bowlinhall men hann aldrig besöka den :(
- dagen-efter-stuk snack i någon av sängarna eller soffan han bli en tradition som inte får brytas när vi flyttar till docent

Givetvis har det hänt en massa annat också, men den krönikan får ni läsa om 31 december då jag sammanfattar pluggtiden för den första terminen här på LTU :) Whatever you do, don't miss it!

tradera-fynd

Här kommer några fler av mina fynd :)


Ropade nyss in den för 129 kr





Baggyjeans från Levi's. Sköna och snygga!!

förbannad man blir!!!

Har hämtat ut kläderna, är verkligen supernöjd med både jackan och jeansen :) känns som att jag kommer nöta ut dem rätt fort. Jackan är superskön och mysig.


Fy fan för jävla idioter! Linda skulle köra in framför Maddes dörr för att hon hade några mattor att ta in, framför oss går en gubbe och en pudel helt lös, Linda väntar tills han går till sidan innan hon kör förbi, men helt plötsligt och oprovocerat tar gubben och svänger mot bilen med resulatet att han nästan bli påkörd. En dispyt utbryter och gubben gastar om att han ska ringa polisen och blabla man får fan inte köra på gården och så säger han att Linda hade varit tvungen att vänta tills han och hunden hade kommit innaför dörren innan hon fick köra förbi. Ska man skratta eller gråta?  Sen så kommer kärringen ut och säger att om Lindas bil nuddar hennes hund eller katt ska hon... (tur för henne att Linda inte anmäler henne för olaga hot)Madde och Linda stod där i minst tio minuter. Sen rann mitt tålamod över och jag frågade vad hans problem var. Till slut gick de i alla fall in, men de försökte såklart få Linda till att vara en som kör över djur bara för skojs skull. Madde ringde sedan kvartersvärden och han/hon sa att om gubben ens försöker prata med Madde blir det polisanmälan. Sug på den! Jag tror att det är första gången i mitt liv jag verkligen kallat någon för en jävla idiot. Jag kokade nästan av ilska!

Nä usch nu väntar bullbak med Linda och tjejerna :)


the list

Har lite att göra ( egentligen har jag ju inte det, men packningen var obarmhärtigt tråkig) så därför blir det idag premiär för en hiss och diss-lista! Inte alls wannabe-storbloggare här inte ;)

Eftersom jag tycker att man ska ta det tråkiga först kommer däför, trumpetfanfar, dissen först:

Att vara sjuk - seriöst det här är femte gången MINST sen jag flyttade hit som jag är förkyld, kul? Nope indet det minsta

Überambitiösa människor - egentligen är det en sådan man ska sträva efter att vara, men tyvärr är jag inte det och då får sådana människor mig att känna mig usel.

Mörker - Älskar snön, men varför måste det vara mörkt ungefär 99% av dygnet den här delen av året? Jag känner mig så ineffektiv när mörkret faller på, och då är det inte svårt att räkna ut hur lite jag får gjort de här dagarna

HISSEN

Mina vänner och familj - vad skulle jag göra och vem skulle jag vara utan er?

Julen - omöjligt att inte hissa den, julafton är den bästa dagen på året, stämningen, maten och Kalle gör dagen så underbar

Buzz - ett av de bästa spelen på jorden :) har alltid superkul när jag spelar det!

 Min nya ring från glitter - Har haft svårt för ringar tidigare, men när jag hittade en ring på glittern som ser ut att vara gjord av små nitar var det kärlek vid första ögonkastet!

Hinner inte skriva mer på listan nu för Linda ringde nyss och sa att jag skulle göra mig klar. Ha det bäst!



vintern är här!

Nu är det - 16 här och faktiskt en del snö :)Kan inte påstå att jag gillar kyla, men jag har längtat efter en riktig vinter och inte bara en massa fruset slask och en temperatur som pendlar mellan + och -. Jag har fått ner en del saker idag, kan inte påstå att det är mycket tyvärr men nu är i alla fall böckerna och i princip alla ömtåliga grejer inpaketerade. Kom på att jag har tid att packa imorgon också efter att jag kommit hem från Hertsön. Jag hade tänkt vakna kl 9 idag, men min kropp håller nog på att ta igen all förlorad sömn de veckor vi hade skola och jag snittade fem-sex timmar per natt vilket är alldeles för lite för mig. Kl 11 masade jag mig upp och gjorde omelett eftersom jag har en massa ägg som kommer bli totalt förstörda snart + en fyllning av svamp, ost och skinka. Supersmarrigt! Snart kommer Linda så då ska jag bege mig mot fel sida av stan ( vi bor alltså på rätt sida!) för ett roligt dygn med 60 % av min familj. Längtar till fredag och till julafton, julmaten är den godaste mat som finns!, och självklart till 29:e då vi säger bye bye till Tuna. Egentligen så vill jag samtidigt inte att 29:e ska komma för den dan kommer jag öppna ICA helt själv! Jag tror i alla fall att man är själv. Jag kan tänka mig tusen saker som kommer gå fel!!!!

vad gör jag för fel?

Faen jag fattar inte vad jag gör för fel när jag inte får min header att passa in ;( någon snäll som vill hjälpa mig?

det går framåt

Tja jag är ju långt ifrån klar med packandet, men det går framåt i alla fall! Har fått ner de mesta av köksgrejerna, mina sängkläder, tömt min byrå med kläder, halva garderoben och snart alla mina böcker. Ska slänga ner de sista böckerna och får bort alla kläder från garderoben innan jag nöjer mig för kvällen.

Det blev ingen träning idag, min hals vägrar förstå att det inte är normalt att det ska klia i den 24/7. Nu i helg när jag är hemma ska jag fara ut och springa båda dagarna, saknar faktiskt det. Måste skärpa till mig när jag kommer tillbaka till Luleå med det, måste ta mig ut åtminstone en gång, men helst två eller tre gånger i veckan. Att springa på löpband är inte kul för fem öre och dessutom får jag ont i knäna av det + att min teknik suger då. Jag ska också börja klättra, är målet i alla fall jag lider nämligen av grav höjdrädsla, och satsar då på att ta grönt kort vilket betyder att man får klättra på egen hand inomhus och därefter rött kort som gör att man får ledklättra inomhus. Om jag överlever så långt planerar jag på att ta en gundkurs i klippklättring också som hålls i maj.

Imorgon åker jag till Hertsön :) ska baka med Linda och småtjejerna först och sen på kvällen ska jag spela buzz med Linda och Madde. Men innan dess SKA packandet vara klart och dessutom måste jag hinna till preem och hämta ut ett par jeans och min nya vinterjacka^^ superfina grejer!

Snart ska jag nörda mig lite och läsa lite i en bok om gladiatorer och en som handlar om grekisk mytologi. Väldigt fascinerande grejer enligt mig!

Nä ha en bra kväll people!

packning

Sov till efter 11 och var trött som ett as, men pallrade mig upp för att vara med Jeanette den korta stunden innan hon började rulla hemåt igen :( Men snart ses vi igen :)

Nu måste jag seriöst börja packa! Jag har dragit fram ganska mycket av köksgrejerna som jag ska packa in i tidningspapper nu i alla fall, sen är det en massa böcker, filmer och prydnadssaker som också ska paketeras in. Resten borde gå ganska snabbt att få ner i påsar.

Jag borde hinna söka efter lite artiklar också och börja knåpa på rapporten, sen ska jag träna combat också! Har inte tränat på flera dagar så det börjar bli dags att svettas lite igen!

Tydligen är Lars Winnerbäck och Kent klara för PDOL, jag är så exalterad så jag vet inte vad jag ska ta mig till, NOT! Två av Sveriges mest överskattade artister enligt mig. Blir nog mest troligt ingen festival i Piteå för min del nästa år. Har börjat nöta en massa disneylåtar på spotify, en riktig nostalgitripp till på den tiden då vhs var det mest vedertagna och jag hade i princip alla disneyfilmer som då hade kommit ut. Finns verkligen inga bättre filmer än dem.

2012

Filmen var riktigt bra! specialeffekterna var grymma och jag grät tre gånger för att den var så sorglig. Innan vi kom in i bion kom två killar på tolv år och började prata och prata och PRATA med oss. Väldigt underhållande att lyssna på dem dock^^ bjuder på två citat:
- (en av killarna spelar ishockey) vi hade kunnat vinna med 10-0, men vi förlorade 3-7
- mitt liv går upp och ner, ibland är det bra, sen är det bra, sen är det lite mindre bra. Just nu är det jävligt bra!

Skrattade hur mycket som helst åt dem!!

Hittade en sida med en massa knäppa lagar i USA, här kommer några av de skummaste:
-  I Louisiana är det förbjudet att råna en bank och sedan skjuta kassören med en vattenpistol
- i Michigan bör alla ostraffade personer över 12 år ha vapenlicens och ett vapen
- Om man i Florida har en elefant fastknuten i en parkeringsautomat måste man betala lika mycket i parkeringsavgift som ett parkerat fordon
- i staden Purdy är det strängt förbjudet att dansa
- i Oklahoma får man inte förvara hästar i badkar
- där måste också alla vuxna män ta med sig gevär till kyrkan på söndagar för att kunna försvara sig för eventuella indianattacker
- i Virginia är det förbjudet att ha sex med tänd lampa, dessutom är missionären den enda tillåtna ställningen
- i Ohio är det förbjudet att göra en fisk berusad

en av Englands bästa:
-gravida kvinnor får kissa vartsomhelst, inklusive polismäns hjälmar

Tja hur skulle USA:s rättsväsende se ut utan dessa lagar? Jag undrar just det! Vi har i alla fall fått ett gott skratt åt dem :)

Ha en bra kväll, ska snacka en massa strunt med Maarja och Jeanette och sen läsa lite. Najti najti

14 december

Idag är det dags för sanningens stund, vi ska göra styrke- och kondistesten. Tror knappast jag förbättrat min kondition eftersom jag varit sjuk så förbannat mycket och håller på att bli det igen, det är helt sanslöst! Nåja jag ska pressa mig till max under styrketesterna i alla fall!

Sen måste jag ta tag i packandet och rapportskrivningen, jag har bara till fredag på mig att packa ner allt :S och då hade jag ändå räknat med att sova över på Hertsön från onsdag till torsdag. PÅ kvällen ska jag och Jeanette titta 2012 :) Har viljat se den hur länge som helst så förväntningarna är höga på den. Planen var också att fara till Hertsön för att käka nachopizza, men det vet jag inte om vi hinner :/

Hann knappt fatta att det var lucia igår, jag saknar våra luciafiranden när jag gick i grundskolan, då var det luciatåg hela dagen som gällde och en massa gott fika. I år hade jag ju inte ens möjlighet att tända min lucia för den är hemma :( nåja, nu är det bara fyra dagar kvar innan jag trampar på Luppio-mark igen :D jag misstänker att jag kommer bli lite rastlös och faktiskt längta tillbaka till stan de sista dagarna, men det ska bli så skönt att få vara hemma mer än en helg i sträck och få njuta av all julmat och terrorisera Oliver hela dagarna.

Nu måste jag masa mig upp ur sängen så att jag hinner käka frukost och slänga ihop träningskläderna innan det är dags att möta testcykeln och gymmet. See you later

don't worry, be happy

Nä nu får det vara slut med ångesten! Dags att släppa det och bara blicka framåt, alla människor som blev utsatta för min idiothet ( är det ett ord som finns med i saol?) har varit helt underbara :) vilka människor jag har lärt känna här!

Kan bjuda på några bilder på mig och Sara (som Piff und Puff) från julsittningen och från igår:










Snyggaste håret ever på den bilden!!


13 december

Allt jag har att säga idag: igår hände inte! Jag var så pinsam så jag vill bara skämmas ihjäl! Känner mig som en hycklare efter igår. Men nu har det hänt så det är bara att lämna det bakom sig.

Btw, glad lucia på er! 8 månader kvar tills jag blir 20 nu...

...

Nu ska jag bara slänga i mig några bebisplättar och sen dra mig mot Sara för att förfesta lite innan vi drar till Jimmy och därifrån till STUK. Eventuellt ska vi stå i Fällan också, beror på om vi får upp det där jävla låset. Annars får vi klippa upp det när vi har tid. Inget intressant inlägg direkt, kan ju säga att Jeanette kommit hit nu :D fattar inte att det är över tre månader sen jag såg henne sist!

Aja kom på att jag måste till Ica och köpa glitter + läsk också så bäst att jag börjar trava mot porsön

I gotta feeling that tonight's gonna be a good night!

lök

Lökhistorien kommer jag nog bli påmind om för resten av mitt liv:

Jag (till Lindas,min syster, kille): när ska du bjuda mig på ishockey?
Magnus: när du lär dig hacka lök

Haha vad jag dog av skratt, not. Bara för att jag nu sa att jag hackar lök med mixer och sen när det inte fanns en mixer till hands hos dem misslyckades lite med att hacka löken för hand. Men maten gick faksiskt att äta, så det så!

Ska snart städa bombnedslaget i mitt rum innan jag far till Majje, sen kommer Jeanette, hinner se henne i typ 1,5 timme innan jag ska till Sara innan vi drar till Jimmy på luciafest och därefter STUUUUUUK. Taggad, taggad, TAGGGAD!


11 december, eller nu är det ju 12:e

Nu är det klart att Majje kommer åka tillbaka hem, inte det bästa för honom tyvärr :( men jag kan inte ha kvar honom här i luleå om jag själv måste vara i stallet några dar i veckan för det har jag inte tid med, mina dagar är för det mesta smockade. Ska försöka fixa sällskap åt honom så fort som möjligt i alla fall.

Kvällen på STUK var grymt kul, jag och Sara var så söta som Piff och Puff :) Malin var också jättefin som tingeling. Vi fick till och med komplimang av gud för våra outfits, alltså en kille som klätt ut sig till gud då :P Haha det var en kille från trubadurlaget som undehöll oss i pauserna med jullåtar, han tittade på mig och gjorde tummen upp. Mest troligt för att jag hade en stor röd näsa på mig.  De delade ut julklappar på sittningen och i slutet slängdes de överblivna ut, en hamnar rätt på Sara som håller en ciderflaska i handen, kras sa det och allt rann ut på golvet. Jaja vi kan ju inte missa att klanta oss någon gång varje dag.

Imorgon kommer Jeanette hit <3, alltför länge sen sist vi sågs!! Vi ska ut på STUK också och då ska det krökas big time! Det är mest troligt sista gången jag far ut för det här året så det ska inte sparas på krutet! Men innan STUK är det lucia-fest hos jimmy och hans tjej med klassen :D

16 dagar kvar till flytten, det är inte mycket jag längtat till så galet efter som den 28:e december. Peace out people, det börjar bli läggdags.


två veckor kvar...

Idag är det bara två veckor kvar till julafton. Jesus tiden flyger fram!

Sitter i d-huset och fördriver tiden medan jag väntar på att combaten börjar, hade egentligen tänkt gymma innan men motivationen tröt lite. Har varit till stan och köpt Elins present, linsvätska, garn till outfiten imorgon(taggad till tusen inför sittningen och STUK:s avslutning på lördag!!!!!) + två diadem och en ring från glitter. Jag känner mig verkligen som ett mittemellan-barn; ring ett jag provade sitter lite löst, den andra var väldigt trång och såklart fanns det ingen storlek mellan dem :/ så jag tog den som är liiiite för stor, vill inte riskera att amputera fingret för att en ring stryper blodtillförseln. Samma sak är det med kläder egentligen, varför kan det inte finnas kläder i storlek 35? det skulle göra mig väldigt glad.

Idag skar vi sönder en gris, eller hjärtat, lungorna, njurarna och luftstrupen ska kanske förtydligas på en död gris då :P Var jättekul och lärorikt då vi ser i princip likadana ut som grisarna i de inre organen.

Sen drog jag som sagt till stan och nu sitter jag här. Imorgon väntar sovmorgon, städning, en tripp till majje och julsittningen :D

eyy nyktert!

Blir en del inlägg idag ;) en av mina kära kompisar har taggat några vääääldigt nyktra bilder på mig från das oktoberfest, tack för påminnelsen om hur jäkla lite jag faktiskt kommer ihåg från den kvällen!






Vår första kväll som ped6:or. Den satte ribban för hur resten av året kommer bli ;)




Här är vi i ped6 som superhjältarna på sittningen med disneytema :D


Jag håller på att läsa en artikel om hur fibromyalgia påverkar personer i det dagliga livet, kan inte påstå att det är så superkul direkt! Så därför tog jag en liten (eller flera) paus och smet in på tradera, jag funderar på att ta min nördighet till en ny nivå och buda på några romerska sigillringar som är ungefär 1700-2000 år gamla. Jag är väldigt fascinerad av romarriket och det skulle vara coolt att ha en riktig ring från den tiden! Nu känns det som att ni som läser det skakar på huvudet och himlar med ögonen över det här, men det bjuder jag på ;) ska knycka bilder och visa vilka jag budat på sen när jag bestämt mig.


blabla

Mitt jobbschema:
21 dec: 10 – 18
22 dec: 8-17
23 dec: 9-19
28 dec 10-18
29 dec : 7-16
30 dec: 10-20.15

Rätt långa dagar, kom på nu att 29:e öppnar jag affären, gud så hemskt! Det har jag aldrig gjort tidigare :S Jag ska alltså fixa bankomaten, cashguarden etc etc. Så fucka jag upp det kommer inte kassan ha några pengar och ingen kommer kunna ta ut pengar, känn ingen press Camilla!

Fick ett städryck innan Bonde söker fru så nu ska jag avsluta det innan jag ska granska artiklarna och sen kolla lejonkungen :D Det är min absoluta disneyfavorit, jag har lyssnat på några av låtarna på spotify och blev så sugen på att se filmen så det ska jag göra. Imorgon ska jag plugga med tjejerna, ha dissektion, fara till stan, gymma, combata (om det nu är ett ord, annars är det en egen skapelse som helt enkelt betyder att man kör combat :P), komma hem och fira min ledighet på något sätt!


awesome mode on!!!

Yey jag har pratat med Björn idag, får jobba åtminstone sex dar vilket kommer ge några papp :) kommer jobba 21-23 och 28-30 december. Kruxet är att vi får nycklarna till den nya lägenheten 28 och senast den 1:a (eller mest troligt 2:a eftersom 1:a är en röd dag) ska vi ha lämnat tillbaka nycklarna till gamla lägenheten. Kommer inte kunna flytta grejer den 28:e eftersom jag jobbar till kl 18 så det måste bli 29:e då jag slutar  kl 16, bara det blir ju nog sent. Kommer nog vara hemma vid 3-tiden på morgonen. Måste fråga Maarja om det är okej att hon städar i nya lägenheten så tar jag och städar gamla. Så senast nyårsafton måste jag vara tillbaka här och då kommer hela dagen bestå av städningen här. Tur att jag blir ledig imorgon för allt måste verkligen vara nerpackar och så mycket som möjligt av möblerna isärskruvade, om de inte går att frakta som de är! Stressigt slut på det här året, men pengarna på banken och nya lägenheten gör det hela så värt allt slit! :)

Har smällt i mig mat nu, befinner mig i en jäkla matkoma. Ska betala mina grejer jag vunnit på tradera idag och sen ska jag läsa lite innan jag sätter igång med disken och sen pluggandet.

^_^

Klarade styrkeexaminationen :D nu är det bara dissektionen kvar och sen nada mer för det här året! Galet gött. Jenny, alltså läraren, egoboostade mig rejält när hon sa att min del av gruppträningen var klockren. Jag är faktiskt riktigt stolt över den. Sen tränade jag en snabbis i gymmet och nu sitter jag i en av datasalarna innan jag ska börja fara hemåt.

Hinner inte fara til stan idag så jag får göra det imorgon efter lektionen, måste fara til barnens hus och fixa lite grejer till outfiten på fredag, sen ska jag hem och granska artiklarna och plugga lite inför imorgon.

Åh det är ett hårt liv att vara populär ;) på lördag har en klasskompis hemmafest innan sista kvällen på STUK men samtidigt har Madde inflyttningsfest. Så jag är lite i valet och kvalet hur jag ska göra, om ska fara först till Hertsön och sen till Jimmy och därifrån till STUK. I-landsproblem 2.0!

tröttis

Grr vad trött jag är nu! Men det är ju ganska bra, ska bara läsa lite i Liza Marklunds Gömda, kolla senaste How I met your mother och sen sova sött. Har kollat igenom vilka muskler som arbetar i de olika övningarna jag satt ihop åt Sara så jag ska väl inte göra bort mig totalt imorgon.

Pappa sa att Björn ska ringa mig imorgon för han har tydligen satt ihop jobbschemat över jul och nyår. Me like very much! Hoppas jag får jobba en del dagar, helst tar jag ju både juldagen och annandagen så att jag cashar in extra mycket pengar. Det behövs kan jag tala om! Jag är grymt sugen på att jobba igen, det går inte att beskriva hur kul det faktiskt är att jobba där. Ibland så är man ju megatrött och vissa kunder vill man bara be dem trycka ner en stekpanna i halsen, men det roliga överväger ändå sånt!

Är lite less på det här skitvädret, får vi ingen vit jul trots allt? Just nu är det bara en massa isklumpar överallt så man får ju vara världens balanskonstnär för att inte bryta ryggen bara man ska gå till plugget :/ Annars har jag en känsla av att december kommer bli en jävligt bra månad! Snart slutar läsperioden, jag får fara hem (<3), jobba, flytta (som visserligen är apjobbigt, men det ska bli grymmisch att hamna på docent) och så börjar ju ett nytt härligt år som jag ska försöka göra till mitt bästa någonsin! Tror inte att så mycket slår det här året för att börja plugga här på LTU är det absolut bästa jag någonsin gjort! Jag tycker att plugget, speciellt till tentan, har varit stenhårt, men alla människor jag lärt känna och hänga på STiL och STUK slår inget! Förutom då att jag saknar vissa personer, men på jullovet då jäklar ska vi ses!!!


8 december

Tydligen har Sanna sagt förra veckan att hon säger upp fodervärdsavtalet. Bra att man får veta det nu i alla fall så behöver jag inte ha mer med den där jävla idioten att göra!

Har haft en föreläsning och hur de vill att man ska skriva rapporten vi ska lämna in efter nyåret, haft möte med ped6, pluggat med Sara (eftersom Linda och Malin är sjuka :/) och sen var jag till Majje med Elin. Hon ska hjälpa mig med honom imorgon och på torsdag. Det uppskattas väldigt! Snart ska jag börja laga lite mat, är vrålhungrig! Sen ska jag plugga lite och sedan slappa resten av kvällen.

Imorgon är det styrkeexamina, är ganska nervös inför den, men om jag inte får totalt hjärnsläpp borde ag klara den. Ska dra in till stan en sväng och köpa lite grejer och försöka hitta julklapppar. Har som ingen aning om vad jag ska köpa till någon så det blir svårt :S

snart sängen

Combaten var stenhård idag! Jens har satt ihop de jobbigaste låtarna från 40 och 41 så nu är det ett mördarpass vi snackar om. Men jag kommer allt närmre dagen då jag spikar hela passet. Gjorde bara några missar nu, men snart så. Eller ja det får väl komma på torsdag för nästa vecka tror jag att vi kickar igång med nya passet :)

Vi åt nyss födelsedagstårta som var supersmarrig och tittde på Jeanettes elf-video som är grymt rolig. Jag skrattar till tårar varje gång jag ser den. Imorgon har jag bara en lektion, kl 10.15 vilket betyder en liten sovmorgon. Sen är det möte med ped6 och därefter ska jag, Linda, Sara och Malin plugga på inför dissektionen på torsdag. Jag är grymt trött nu, så jag ska bara läsa lite och sen sova.

Godnatt

7 december

Nu sitter jag i en av datasalarna, jag har nyss vart hos Majje och jag hinner inte hem innan combaten så det enda jag kommer göra hemma idag är att sova. Har haft artikelgranskning på schemat idag, sen gymmade jag och Sara x 2 och därefter for jag till stallet. Sanna är tydligen så sjuk att hon inte kan ta hand om Majje på ett tag, men det oacceptabla är att hon inte bryr sig om att hitta någon som kan ta hand om honom under tiden. Så om tjejen från skellefteå kommer på lördag och gillar honom åker han dit så snart det bara går, annars ringer jag pappa så får majje åka hem ett tag och då ber jag Sanna dra åt helvete!!!! Jag är så förbannad på henne så om jag skulle få syn på henne nu skulle hon få en fet smäll på käften.

Jag ska strax gå till bibblan och låna lite böcker, jag har inte läst en enda bok sen jag flyttade hit vilket är extremt konstigt för att vara mig. Annars brukar jag läsa minst en bok i veckan. Eller ja böcker har jag ju läst, men det har ju bara vart pluggböcker.

Idag är det 7 december och Elin blir systemgammal, GRATTIS!!! Idag går också mitt pass ut, men eftersom jag inte ska utomlands den närmaste tiden (buhu) så är det ingen panik med att förnya den.

Buzz :D

Ska spela buzz med Linda och Madde snart :) Tvingade Linda att komma hit direkt efter jobbet^^ Åt en av de godaste jag pizzor någonsin, den hade nachochips och köttfärs på så den smakade ganska mycket tacos*yummie* Hm tydligen måste jag trassla upp sladdarna eftersom det var jag som insisterade på att spela buzz. Varje moln har sina fläckar. Eller vad är det man säger?


sugen på en massa;)

Åh jag blir bara mer och mer sugen på att börja med muay thai, kan ni tänka er mig som en sådan som kickar ass (bokstavligen)? Har lust att börja med klättring också, men tyvärr tror jag att det är på torsdagar och både combaten (som jag inte slutar med i första taget) och muay thai går på torsdagar. Vet inte om det kommer några nybörjargrupper i muay thai efter jul, annars får man väl vänta till hösten -10.

Blev också sugen på att fara till ikea och införskaffa en expedit bokhylla, såklart i svartbrunt. Min lack vägghylla, kullen 5-lådors och 2-lådors är också i svartbrunt ;) jag satsar hårt på svart och rött i mitt sovrum! Måste också hitta någon smart klädförvaring eftersom jag och Maarja ska dela på en walk-in-closet. Tror att ena rummet har en garderob ockå, men det räcker ju inte så långt. Sen finns det väl alltid lite smågrejer man behöver, till exempel en lampskärm eftersom jag fortfarande inte kommit på hur man sätter ihop min!

Snart ska vi kolla vem kan slå Filip och Fredrik? tydligen är det sista avsnittet :(  


Åh herregud jag såg nyss att Ikea fått knubbiga lampor i röd färg, jag har en liten svart sen tidigare men min samling lampor kan kompletteras med en röd knubbig för den är SÅ FIN!

busy

Vaknade 10 och steg upp för att kolla ett tag på skidskyttet innan jag cyklade till Majje. Han var så glad över att få komma ut på en promenad :) Sen cyklade jag till Preem och hämtade ut mitt paket med Olivers grejer som jag kom på att den skulle hämtas ut senast imorgon. Nu sitter jag här och kollar skidskytte, men nu måste jag snart börja gå till bussen för jag ska sova hos Madde i hennes nya lägenhet inatt. Ingen vilosöndag med andra ord. Imorgon har jag två förläsningar, sen ska jag till gymmet och gå igenom styrkeövningarna jag lagt ihop till Sara G för på onsdag får alla tre övningar från träningsprogrammen vi gjort som vi ska kunna utföra korrekt, kunna instruera någon annan hur man gör samt kunna tala om vilka muskler som arbetar. Därefter ska jag till Majje igen och sen ska jag på combat. Fullspäckat schema!

Ha en bra söndag!

5 december

Jag undrar vad mening med att bo i en lägenhet är just nu. Jag kom nyss hem från sittningen, den var superrolig!, och då for jag hemifrån vid 8-tiden imorse. Så ser de flesta dagar ut, förra veckan kom jag hem vid 18-tiden som tidigast. Nåja det har varit en rolig och effektiv dag. Började alltså med combat för en ursnygg intruktör som var grymt bra! Det nya programmet är så coolt, man känner sig verkligen jättetuff, speciellt i muay thai-låtarna. Jag och Maarja funderar på att börja träna just muay thai om det går några nybörjargrupper efter jul. Därefter for jag till Majje, igen så var det inga problem fast Emelie som hjälper Sanna säger att man måste vara två när man tar in honom i stallet. Jag var själv och visst han var lite bökig men absolut inte vild eller jättestressad. For sen tillbaka till porsön och sprang en sväng på löpbandet innan jag drog till fällan för att sy västarna med ped6. Ida och Maarja har färdiga västar nu så nu behöver bara jag och Carro fixa våra. Jag var så in i norden trött så jag satt i en av fotöljerna och sov ett tag innan sittningen började.

Nu är jag alltså hemma och har precis satt igång två maskiner tvätt så nu ska jag bara vänta på att det blir klara och sen lägga mig. Imorgon ska jag till Majje på nytt och sen ska jag fara till Hertsön och sova där :)

Najti


Åh vad surt, nu har Andreas tydligen ändrat sig och ska ut på STUK. Såklart far han den enda kvällen jag inte är ut, fast jag sa ju egentligen att jag skulle ut men jag blev ju så trött och det kunde ju inte han veta. MEN ÄNDÅ!!!! Nåja jag behöver faktiskt de här timmarnas sömn och så fick jag ju mina träningskläder tvättade :) nu kan jag köra på igen, vet inte om jag orkar träna imorgon, jag har ändå tränat sju pass den här veckan och min hals är egentligen inte bra än heller. Så det blir nog vila imorgon och så kickar vi igång måndagen med gym och combat.

lyckad kväll!

Väldigt mysig kväll med tjejerna! Vi åt först älgköttsoppa (smarrig som tusan) och sen bänkade vi oss framför tv:n med muffins och glögg och tittade på idol. Mina barndomsidoler Westlife uppträdde och jag tog en tripp tillbaka till 13-14 årsåldern då jag rådiggade dem. Jag måste fixa deras nya album och nöta deras låtar! Nåja det viktigaste var i alla fall att Erik gick till final, men chocken var ju att det var Calle som blev den första att gå vidare och att Tove och Erik fick duellera! Men jag tycker att det är toppen att det är grabbarna som är i final för efter Erik har Calle varit min favorit sen första audition. Sen kollade vi på flashforward. Väldigt bra serie som rekommenderas! tyvärr går den ju på en usel tid, men har man inget att göra en fredagkväll kan man alltid kolla på den!

Nu ska jag sova så jag kanske är något som kan kallas för en påbörjan till pigg när klockan ringer 07.30 imorgon- på en lördag. Men som sagt, vem vet om jag någonsin får köra combat med en lika bra instruktör som vi kommer ha imorgon igen?!

Natti natti på er


:D

Verkar som att problemet med Majje kanske löser sig ganska snabbt :) satte ut en ny annons idag och en tjej hörde av sig för en stund sedan, mest troligt kommer hon och kollar på honom redan på lördag. Tyvärr bor hon i Skellefteå, men det är ju inte världens ände. Men vi får se, hon ska ju gilla honom också.

Jag hittade inte en enda klapp på heden, visserligen var målet först och främst att köpa sängkläder och en stationsklocka ( som är så superfin) från jysk och det uppnåddes. Men jag är helt lost när det gäller julklappar. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska köpa til någon.

Aja nu ska jag plocka bort lite kläder och sen ta med mig en massa muffins och bege mig mot Porsön för tjejmiddag med Sara, Malin, Linda och Julia. Vi måste kolla idol också, kan inte missa semifinalen heller!

RIP

Blev helt chockad när jag fick veta vem tjejen som dött är, nog för att jag tror att alla vid det här laget vet vem det är men jag ids inte outa namnet här, R.I.P det är du värd! Jag fick veta vem det var under en av föreläsningarna och det var svårt att hålla borta tårarna. Jag kände inte henne desto mer, men ändå känner jag mig helt tom över det och lider med hennes familj.

Ska bege mig mot Storheden snart och handla lite sänggrejer och lite annat smått och gott på jysk. Sen behöver jag ett par röda strumpbyxor till superhjälte-outfiten jag ska ha på sittningen imorgon. Sen tillbaka till Porsön för tjejmiddag hos Sara :)

Jag tror tamejfan att jag ska fara på combaten imorgon. Hur ofta får man chansen att träna för en av Sveriges bästa intruktörer? Skitsamma att det blir lite mindre sömn, jag får ta igen det någon annan dag!

3 december

Vi var ganska få på combaten, väldigt konstigt för att vara en torsdag! Nåja det betydde mer plats när vi skulle göra grymma kickers :P På lördag kommer en av Sveriges bästa combatinstruktörer till STiL och jag ska mest troligt vara med :D tyvärr går passet redan kl 09, men hur ofta får man träna inför en så bra instruktör?

Imorgon väntar två föreläsningar i näringslära, tror inte vi kommer ha tenta på det, har i alla fall inte sett att det står med på tentaprogrammet. Men vi borde ju på något sätt examinera den.

Kollar Glee just nu. Serien är verkligen superkul! Jag och Maarja skriker av skratt ^^ Sen väntar sängen och lite How I met your mother.

No stress?

Jag börjar känna mig stressad över julklapparna, jag har inte köpt en enda än och det verkar som att alla andra är i princip färdiga med inköpen :S Jag kan trösta mig med tanken att jag i alla fall får "lov" om en vecka. Sätter lov inom citationstecken eftersom jag har en rapport att skriva, granska två vetenskapliga artiklar och så kommer ju en massa tid gå åt till att packa ner grejerna och städa ur den här lägenheten.

Kom nyss på att det är skidskytte igen så det hinner jag kolla på en halvtimme innan jag måste gå till STiL.

[blank]

Majje var lite nervös inne i stallet när jag hälsade på, men det är ju inte så konstigt eftersom han inte ens bott där två veckor. Och att han skulle vilja slita sig när en annan häst går därifrån märkte jag inte alls av. Däremot hade han blivit sparkad och det såg inte alltför trevligt ut + att hans vintertäcke är massakerat och hans regntäcke börjar gå samma öde till mötes. Men tydligen tycker han inte alls om Sanna, han vänder visst bara rumpan mot henne när hon kommer. Vet inte om det är för att han känner att hon är rädd eller inte.

Kan i alla fall skryta med att jag gjort plättar för första gången i mitt liv ;) jag la i riven morot + lite bakpulver för att de ska bli extra frasiga. Och de blev riktigt smarriga! Jag var så duktig och var inte alls hungrig imorse so jag hoppade frukosten så det är först nu jag fått mat i magen. Inte okej!

Sen ska jag föra ut lite sopor och vika bort en massa kläder innan jag drar på combaten.

Förresten har det varit riktig vinter idag, det har varit under -10 grader och även om jag frös var det så mysigt:D

morgon

Hade tänkt vakna halv 9 och börja städa lite innan jag far till Majje, men jag var död då så jag sov en timme extra istället. Min hals gör ont och näsan kliar, toppen! Jag ska försöka klämma i mig lite frukost innan jag börjar trampa mot Porsön.  Jag får väl städa sen när jag kommer hem, hinner göra det ett par timmar innan combaten börjar iaf. Har inte så mycket intressant att skriva idag. Det tycker kanske upp något mor kvällskvisten.

Tills det får ni ha en bra dag!

Btw så är det bara 25 dagar kvar tills jag kan kalla mig porsöbo :)


en antydan till happy face

En liten tröst i höst/vintermörkret är att jag vunnit min allra första auktion på tradera. Ett par blåa lee-jeans är (om inte köparen blåser mig) snart påväg hem till mig för 120 kr inkl frakt. Mina favoritjeans har börjat spricka så snart måste de kasseras. May the rest in peace!

Jag har budat på några snygga klänningar också, vinterjackan jag nämde tidigare ( den är stencool, jag hoppas den blir min!) och ett par baggyjeanst samt de röda jag nämde tidigare. Om jag får allt utan att behöva buda mer kommer jag få allt för mindre än 500 spänn. Ganska najs.

Om vi går över till pluggsnack fick jag g på min etikuppgift. What liksom? Den sög så hårt att jag inte trodde att jag skulle bli godkänd överhuvudtaget! Sen fick jag vg på mina träningsprogram :D Som jag kämpade med dem och verkligen ansträngde mig för att skriva en snygg bakgrund, träningsupplägg, förutsättningar och inte minsta alla övningar. Men det gav allstå resultat. Nu har jag fortfarande chansen att få vg på hela kursen :)

Faeen

Det går tydligen inte bra för Sanna och Majje, han är superstressad i stallet och sliter sig nästan när någon av hästarna går ut. Jag ska fara och hälsa på honom imorgon och kolla hur han beter sig. Hon kommer nog inte fortsätta ta hand om honom, men tydligen har en annan tjej hjälpt henne med Majjs och de ska tydligen komma bättre överens. Så jag hoppas att hon i så fall kan ta hand om honom, men hon verkar inte ha så mycket tid. fast det borde inte vara svårt att hitta en medryttare. Tror inte Majje har blivit riden heller vilket inte hjälper eftersom han har så mycket energi.

Usch också, men jag hoppas verkligen att det löser sig på ett bra sätt!

aaaah...

Nu har jag slappat en stund i badkaret och fått i mig kebab och pommes :) Nu ska jag kolla skidskyttet som drar igång för säsongen idag! Till det ska jag sörpla te som smakar grädde och persika, mysiga stunder heter det, och smaska i mig pepparkakor. Det blir en helkväll framför TV:n för efter det kommer bonde söker fru. Måste diska också sen för det har jag slarvat med de senaste dagarna*fy fy*

Jag har nyss upptäckt att man faktiskt kan hitta riktigt snygga kläder på tradera. Jag ska buda på en skidjacka för några tior för att komplettera min slalomutrustning lite, nu fattas i princip "bara" stavar och pjäxor och sen är jag redo att susa downhill hela vintern. Hittade också en supersnygg vinterjacka och röda jeans (som inte en enda förbaskad butik i Luleå säljer) som jag ska buda på.

muskler som mår kalas

Herrejävlar vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon! Grabbarna körde ett stentufft cirkelpass med oss; jag började med knäböj och jag tror jag var den enda som körde ihop med någon. Man skulle alltså stå rygg mot rygg och kroka ihop armarna och sen köra knäböj samtidigt. Jag gjorde med en av killarna som ledde passet och det var så jobbigt! Sen nästa var rygglyft där armar och ben skulle hållas ovanför marken under hela övningen och så skulle man lyfta bak ena armen och motsatt ben så att de möttes. Därefter kom militären som var TUNG! Man skulle hoppa ner i armhävningsposition, göra en sådan, sen hoppa upp och göra en vadhävning ooch sen börja om. Men det slutade inte där, sen följde idioten som inte behöver någon mer förklaring ;) de sneda situpsen som var sista övningen var nästan vila jämfört med de andra övningarna. Varje övningen gjordes 45 sekunder och så vilade man två minuter mellan varje varv. Totalt var det tre varv och intensiteten ökade varje gång. Min puls var upp i 98 % av max under idioterna. Men vår lärare tyckte att jag var grymt duktig^^ om man får skryta lite och så sa Linda sen att hon kollade på mig under andra idioten och sa åt Linda och Malin att där är någon med mycket energi kvar. Så var inte fallet men jag pressade mig verkligen under dem! Men det är ju alltid kul att få höra att man är duktig :)

Haha så blev jag kallad för duracell-kanin också,  jag vet att jag ofta är lite småspattig av mig, men jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att bara sitta eller stå still mellan övningarna så då brukar jag hoppa på stället eller liknande. Och när det är träning försöker jag alltid ge järnet.

Nu ska jag dö ett tag och sen slänga i mig lite mat när tanken på mat väcker min spykänsla går över. Lite flummig meningsuppbyggnad men just nu mår jag bara illa av att tänka på mat så när det går över ska jag käka.

Imorgon är vi lediga, ska fara och springa en sväng om jag orkar(fast jag antar att jag får vara glad om jag ens tar mig upp ur sängen) sen ska jag eventuellt fara och hälsa på Majje, hämta ut mitt paket med Olivers grejer och sen fara på combaten. Och städa måste jag också göra :/

Ha det gött people!

snart godnatt

Ska snart lägga mig, väntar bara på att mp3:n laddats klart. Har fixat lite nya låtar till den, bland annar Lady GaGa:s nya bad romance och en del från Timbalands senaste platta. Han kör en repris på apologize med Onerepublic, men den här gången heter låten Marching on.

Imorgon väntar en liten sovmorgon, vi börjar först 10.15 och vi ska vara på Pontusbadet och ha ett vattengympapass. Om jag nu kan vara med, halsen är fortfarande inte bra :( Jag har som sagt lyxproblem gällande att jag har en frys full med mat som jag måste äta upp innan jag kan köpa ny mat. Jag har hittat en massa smarriga recept idag, bla på fetaost- och broccolipaj, kycklingwok och souvlakia som jag ska prova sen då. Jag känner att jag måste börja äta lite bättre, speciellt frukosten kan bli bättre. oftast äter jag bara en macka om jag äter något alls. Det beror också lite på att jag sover för länger i princip varje dag så där är det skärpning som gäller!

Nu ska jag sova så att jag i alla fall får 10 timmars välbehövlig sömn. Najti


1 december

Nu är vårt gruppträningspass avklarat :) Jag var sjukligt nervös eftersom det var en examination men vår föreläsare var ganska imponerad av oss och sa att vi mest troligt får vg! Jag kände mig så jäkla cool när jag körde min del av passet, världens adrenalinkick fick jag. Jag måste joina STiL nästa gång de har audition.

Nu ska jag fixa middag, det blir kebab och pommes så här på en tisdag ;) Sen ska jag slappa resten av kvällen. Synd att House slutat för det här året, får se om det dyker upp något annat man kan kolla på, men mest troligt inte. Programmen på TV blir bara sämre och sämre.

Nu har det i alla fall kommit snö så här lagom till 1 december :D Jag får inte heller glömma att öppna första luckan i min chokladkalender.


RSS 2.0